Vergelijkbare berichten
14. Kruising Kerkstraat met Gerardus Majellastraat
Kruisbeeld Kerkstraat Kruising Kerkstraat met Gerardus Majellastraat Op 12 mei 1940 trekken de Duitse troepen door Dongen heen richting het westen, onder andere via de Gerardus Majellastraat in de richting van Rijense brug. Door een verkeerde manoeuvre van een Duits voertuig wordt het stenen Christuskruisbeeld omvergereden. De toegesnelde broeders van Huize Overdonk rapen de brokstukken…
29. Hoofdstraat 4, ’s Gravenmoer
Vertrekpunt De Geubel Hoofdstraat 4 Twee dagen na de Duitse inval van Nederland trekken Duitse troepen door de straten van ’s Gravenmoer. Komend van de Kleindongense weg, over een deel van de Hoofstraat en Wilhelminalaan gaat het richting de Provinciale weg naar Oosteind en dan via Oosterhout naar Breda. ’s Gravenmoer is er tijdens de…
27. Hoofdstraat 29, ’s Gravenmoer
Teunis van der Bie, opperwachtmeesteer marechaussee Hoofdstraat 29, ‘s Gravenmoer Teun van der Bie (Princenhage, 19-11-1904) is de zoon van Arie van der Bie en Anna Adriana van Iersel (’s Gravenmoer, 30-081868). Sinds 1930 woont hij in ’s Gravenmoer op het adres Hoofstraat 29. Hij bekleedt er de openbare functie van opperwachtmeester van de marechaussee….
12. Loswal aan Wilhelminakanaal
Het schip Quo Vadis onder vuur Loswal aan Wilhelminakanaal Begin september 1944 heeft zich een grote groep Duitse soldaten teruggetrokken op Dongen. In het Wilhelminakanaal liggen op dat moment aan de Loswal een zevental schepen afgemeerd. Harm Bremer met zijn schip de ‘Quo Vadis’ (Waar gaat gij heen?) uit Hoogeveen is als laatste aangekomen. Hij…
Foto’s bevrijdingsconcert KMD
Post Views: 282
20. Kardinaal van Rossumstraat 30
Theo Swartjes man van verzet Kardinaal van Rossumstraat 30 Theo Swartjes is opperwachtmeester van de marechaussee als hij begin maart 1943 door op Duitse Staatspolizei in Dongen als groepscommandant wordt aangesteld. Met zijn gezin – vrouw en twee jonge dochters- komt hij in het pand Kardinaal van Rossumstraat 30 te wonen. Daar is het Dongens…