Adopteer een oorlogsmonument


Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Daarom herdenken wij hen die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog hun leven voor de vrijheid hebben gegeven. En vieren we de vrijheid.

Adopteer een oorlogsmonument


J.J. Anspachschool bezoekt de Bevrijdingskapel

Op woensdag 19 april bezocht groep 6 van de J.J. Anspachschool de Bevrijdingskapel en het herdenkingsmonument in Park Vredeoord. En na het bezoek maakten de leerlingen het herdenkingsmonument en de omgeving schoon voor de aankomende herdenking op 4 mei.

Tweede Wereldoorlog

Met het bezoek sloot groep 6  een project met lesstof over de Tweede Wereldoorlog af. Binnen het project zijn de leerlingen alles te weten gekomen over het ontstaan en verloop van de Tweede Wereldoorlog. De Bevrijdingskapel en het herdenkingsmonument in Park Vredeoord zijn de voor Dongen de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. De kapel was aanvankelijk bedoeld om de burger- en geallieerde slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog te herdenken. In later jaren is de kapel ook bestemd om Dongense oorlogsslachtoffers en veteranen uit latere oorlogen en conflict situaties te herdenken.